Verzendkosten België & Nederland : €7,95 | Verzendkosten Luxemburg, Frankrijk, Duitsland: €9,95 | Gratis verzending vanaf €75,00
nl fr
0
Winkelwagen
€ 0,00
Nu of nooit: de bloembollen

Van uw tuin, terras of patio de mooiste plek van de buurt maken? Dat kan met bloembollen! 

In een bloembol zit een hele plant verstopt!
Een bloembol is een ondergrondse voedselvoorraad en bloemfabriek tegelijk. Voeding, vitamines, water en “horloge”: alle deze elementen zijn aanwezig in de bol om de bloem op het juiste moment uit te laten komen. De ene bloembol bloeit ieder jaar opnieuw, de andere niet. Dit komt omdat er verschillende soorten bloembollen bestaan.  

Welke kiezen?
Combineer verschillende soorten, kleuren en hoogtes, dat is de beste manier om een natuurlijk resultaat te bekomen. Je kan ook kiezen voor een bepaalde kleur in grotere groepen.  Zorg er wel voor dat je voldoende bollen plant: tien bloembollen in een grote border zullen niet voor veel effect zorgen!

Hoe ga je te werk?
Voorjaarsbloeiende bloembollenmoeten moeten, om in het voorjaar te bloeien, in het najaar of in het begin van de winter geplant worden. Ze hebben een lange koude periode nodig hebben om tot bloei te komen. Plant ze indien mogelijk direct na aankoop.  Als dit niet direct kan, bewaar ze dan op een goede en droge plaats (10-15°C).
Kies eerst een goed gedraineerde plaats in de tuin in de zon of halfschaduw.  Je kan de bloembollen ook in een pot planten. Plant ze in een goede losse grond of potgrond. De regel voor het planten is dat de plantdiepte 3x de bolhoogte bedraagt. De punt van de bloembol moet naar boven! Bedekt ze dan met grond of potgrond en geeft een waterbeurt wanneer de grond nog niet nat is.

Wat na de bloei?
De belangrijkste regel voor bloembollen is om ze met rust te laten in de periode na de bloei, zodat de plant zijn energie kan steken in het produceren van nieuwe bloembollen onder de grond. De uitgebloeide bloem van de tulp wordt best afgehaald om te vermijden dat hij zich niet in zaad omzet. Laat steel en blad natuurlijk afsterven: zo voedt de bol zich en komt de bloem volgend jaar terug (bij soorten die meerdere keren bloeien).
Bepaalde bloembollen bloeien veel het eerste jaar om andere jaren minder en minder te gaan bloeien.  Dit is niet abnormaal: na enige tijd raakt de bloembol uitgeput en bloeit deze steeds minder. 

Het is nu aan jullie!
Voorjaarsbloeiende bloembollen vinden jullie in alle vormen en kleuren en alles staat genoteerd op de verpakking: hoe u dit soort moet planten en wanneer en hoe het bloeit. 

Zoek inspiratie op www.greeninabox.be waar enkele combinaties voor jullie klaar staan.
Stel gerust jullie specifieke vragen!

Veel succes!

  Aurore     14-09-2017 16:11     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Online tuinwinkel van een gepassioneerde tuinarchitecte en tuinliefhebster met groene vingers. Out of the box ideeën om van je tuin een thuis te maken of om de tuin in huis te brengen.

Contact

Green in a Box
Heidelbergstraat 44
8210 Zedelgem
België
BE0825428230
 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.