Verzendkosten België & Nederland : €7,95 | Verzendkosten Luxemburg, Frankrijk, Duitsland: €9,95 | Gratis verzending vanaf €75,00
nl fr
0
Winkelwagen
€ 0,00
Nestkastjes in de tuin

Hallo natuurliefhebber

Een ideale manier om de vogels naar je tuin te lokken is het plaatsen van een vogelhuisje. Je geeft ze zo niet alleen onderdak, maar creëert zo ook een omgeving waar ze zich kunnen voortplanten. Hieronder leg ik uit hoe je zulk vogelhuisje plaatst en klaarmaakt.
 
Kies de goede plaats
Het begint allemaal met het uitzoeken van een goed plaatsje voor het nestkastje. Het vogelhuisje moet in een rustige omgeving worden geplaatst waar er noch teveel zon, noch teveel schaduw is. Bovendien is het belangrijk om erop te letten dat de ingang van het huisje zich uit de wind bevindt. Daarnaast moet je het vogelhuisje ergens aan kunnen bevestigen, zoals een muur of een boom. Eenmaal je die geschikte plek hebt gevonden, kan het huisje opgehangen worden. Daarbij kan je zelf kiezen of je het volledig vasthangt aan de muur of boom of als je het ophangt. Belangrijk is wel dat het nestkastje op 1,6m à 2m van de grond hangt en dat katten en honden er niet aan kunnen.
 
Het huisje gebruiksklaar maken
Om het vogelhuisje gebruiksklaar te maken voor de vogeltjes en ze aan te moedigen om er zich voort te planten, vul je het huisje het best op met sisalvezels, wat twijgjes en blaadjes. Vanaf dan zit jouw taak erop: de vogels doen de rest. Het kan enkele jaren duren vooraleer de vogels het nestje vinden, maar dat is normaal. Eenmaal de vogels zich in het huisje nestelen, laat je ze best hun eigen gang gaan. Raak in geen geval de eitjes of de kuikentjes aan, want de moeder zou ze dan durven verstoten. Wel mag je het huisje jaarlijks in oktober, wanneer het leegstaat, losmaken om het schoon te maken.
 
Variant: de insectenhuisjes
Je tuin is nu al op de komst van de vogeltjes voorzien, maar wist je dat er eveneens huisjes voor allerlei insecten bestaan? Je kan de vlinders, bijen en tal van andere insecten een onderdak geven in je tuin. Elk insect heeft zijn eigen, aangepast huisje: een huisje met hogere opening voor de vlinders, vakjes in het bijenhuis en kleine gaatjes in een insectenhotel. Voor ieder wat wils, dus!
 
Wie inspiratie wil opdoen over vogelhuisjes, kan eens een kijkje nemen op Green in a Box. Ik wens jullie veel succes met het installeren van het vogelhuisje. Vragen of opmerkingen over deze post zijn uiteraard welkom!
 
Groetjes

  Aurore     02-03-2017 21:15     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Online tuinwinkel van een gepassioneerde tuinarchitecte en tuinliefhebster met groene vingers. Out of the box ideeën om van je tuin een thuis te maken of om de tuin in huis te brengen.

Contact

Green in a Box
Heidelbergstraat 44
8210 Zedelgem
België
BE0825428230
 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.