Verzendkosten België & Nederland : €7,95 | Verzendkosten Luxemburg, Frankrijk, Duitsland: €9,95 | Gratis verzending vanaf €75,00
nl fr
0
Winkelwagen
€ 0,00
Lenteschoonmaak in de tuin

Dag Green in a Box bezoekers
 
De lente is in het land, en zo ook het woekerende onkruid. Hoog tijd om dus een lenteschoonmaak te houden in je tuin. Maar hoe pak je dat aan?
 
De planten
Begin eerst en vooral met eventueel aangekochte bomen of struiken met blote wortel nog snel te planten. Het zijn de laatste weken waarin dit nog kan. Daarna kunnen de borders aangepakt worden: ruim de dode bladeren op en snoei de siergrassen terug tot op maximum 10 cm van de grond. Ten slotte kunnen planten die in de zomer en herfst bloeien gesnoeid worden. Bij de andere planten wacht je best af: als je ze nu snoeit, zal je de bloemenknoppen verwijderen en zullen er geen bloemen groeien. En dat willen we uiteraard vermijden laugh.
 
Onkruid
We kennen allemaal dat hardnekkige onkruid in onze tuin… De beste manier om onkruid aan te pakken is er snel bij zijn: vanaf dat er onkruid in de tuin opduikt, moet je het uittrekken. Daarna hark je de grond tussen de bloemen en planten in de border voorzichtig om: zo kan je het kleinste onkruid ontwortelen, waarna ze in de zon zullen uitdrogen.
 
Het gazon
Hoewel je het gazon het hele jaar door moet onderhouden, is een lentebemesting onmisbaar. Er bestaan hiervoor verschillende meststoffen, waaronder de organische meststoffen. Deze organische meststoffen zijn een goede keuze aangezien ze een continue en lange actie verzekeren, zonder groeipieken, in tegenstelling tot de gewone meststoffen. Het is heel belangrijk om de dosering te respecteren om het gazon niet te verbranden. Indien het klimaat zacht en niet te vochtig is, mag je het gras vanaf midden maart maaien. Plaats tijdens de eerste maaibeurten het mes van de grasmaaier in hoge positie.
 
De borders zijn schoongemaakt, het onkruid is getrokken en het gazon is gemaaid… Dan is het tijd om een welverdiende pauze te nemen en van het verrichte werk te genieten.
 
Succes en tot binnenkort!

  Aurore     16-03-2017 21:59     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Patrick -  19-03-2017

Bedankt voor deze handige tips!

Over ons

Online tuinwinkel van een gepassioneerde tuinarchitecte en tuinliefhebster met groene vingers. Out of the box ideeën om van je tuin een thuis te maken of om de tuin in huis te brengen.

Contact

Green in a Box
Heidelbergstraat 44
8210 Zedelgem
België
BE0825428230
 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.