Verzendkosten België & Nederland : €7,95 | Verzendkosten Luxemburg, Frankrijk, Duitsland: €9,95 | Gratis verzending vanaf €75,00
nl fr
0
Winkelwagen
€ 0,00
Hoe richt je jouw tuin in?

Dag beste Green in a Box bezoekers
 
De tuin is een verlengde van het huis en is als het ware een extra “kamer” die, net zoals de binnenkant van het huis, ingericht kan worden. Benieuwd hoe je zelf je tuin kan inrichten? Hier enkele tips hoe eraan te beginnen!

Het terrein afbakenen
Eerst en vooral is het belangrijk de grenzen van jouw perceel te kennen. Indien de grenzen nog niet afgebakend zijn, kan je daar best mee beginnen. Het gebeurt namelijk vaak dat bomen of tuinhuisjes… bij de buren worden geplaatst!
 
Wat ik wil
Daarna moet je bepalen wat je in de tuin wenst te integreren.  Wil je een tuinhuis en een moestuin? Moet er een waterelement komen? Wil je vooral planten zien of heb je een kippenhok nodig? Dat moet je vastleggen. Er is wel één voorwaarde: blijf realistisch. En een belangrijk punt is: hou rekening met (toekomstige) kinderen en eventuele huisdieren.
 
De oriëntatie
Een terras in de zon, in de schaduw of een terras in de zon én schaduw? Goede vraag! De zon komt op in het oosten en gaat onder in het westen. En dan zijn er nog het huis en bomen op jouw perceel of dat van de buren die een onverwachte schaduw over je tuin kunnen werpen. Zorg dus dat je dit goed uitklaart en de plaatsen definitief vastlegt.

De loop-en zichtlijnen
Eenmaal de plaats van het terras en andere grote elementen is vastgelegd, moet je de padjes die de verschillende belangrijke elementen verbinden, aftekenen. Dit noemt men « looplijnen ». Deze lijnen zijn heel belangrijk: ze zorgen voor vlotte en aangename verplaatsingen van de ene plaats naar de andere in de tuin. Maar ook wat je rondom je ziet moet goed geïntegreerd worden. Het prachtige zicht dat je van achter je keukenraam bewondert, de mooie omgeving die je ziet wanneer je door je tuin stapt of wanneer je in je lounge zit te luieren? Die komen er dankzij goed uitgedachte “zichtlijnen”. Een lijn kan geaccentueerd worden door bijvoorbeeld een boom of eyecatcher in zijn verlengde te plaatsen.
 
De beplanting
Een tuin zonder planten is geen tuin. De keuze van de planten is dan ook het belangrijkste voor de inrichting van je tuin. Daarbij moet je de habitat van de planten respecteren, anders zullen ze rap sterven. Zo verdraagt een schaduwplant geen volle zon en vice-versa. Aarzel dan ook niet om de kweker om raad te vragen. Denk er ook aan om de bloemen zo af te wisselen dat je altijd een evenwicht aan bloemen in bloei en kleur hebt. Een oppervlakte in gazon is trouwens ook onmisbaar voor dat evenwicht. En respecteer ten slotte de wetgeving: een (hoogstammige) boom moet bijvoorbeeld op twee meters van de perceelsgrens geplant worden terwijl een haag maar op een halve meter afstand geplant worden. De voorschriften kunnen verschillen naargelang je woonplaats.
 
Zo heb je al de voornaamste tips om je tuin in te richten.  Want een sobere, harmonieuze en natuurlijke tuin is een tuin waar je veel plezier aan zult beleven!
 
Succes en tot binnenkort!

  Aurore     23-03-2017 22:18     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Online tuinwinkel van een gepassioneerde tuinarchitecte en tuinliefhebster met groene vingers. Out of the box ideeën om van je tuin een thuis te maken of om de tuin in huis te brengen.

Contact

Green in a Box
Heidelbergstraat 44
8210 Zedelgem
België
BE0825428230
 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.