Verzendkosten België & Nederland : €7,95 | Verzendkosten Luxemburg, Frankrijk, Duitsland: €9,95 | Gratis verzending vanaf €75,00
nl fr
0
Winkelwagen
€ 0,00
De rijkdommen van de bodem

Hoewel we soms zo ons best doen om onze tuin goed te onderhouden, groeien bepaalde planten maar niet zoals we zouden willen. Dat is eigenlijk niet verwonderlijk: de ene bodem is de andere niet. Om je tuin op de juiste manier te bemesten en de planten een boost te geven, kan je een grondontleding uitvoeren. 

De tuindoos van de Bodemkundige Dienst
Aangezien de meesten onder ons zelf geen laboratorium voor bodemonderzoek hebben, heeft de Bodemkundige Dienst van België een tuindoos ontwikkeld. Aan de hand van deze tuindoos kan je stalen nemen van de bodem van je tuin. In de doos zit:
•    Een infobrochure Grondontleding, dé basis voor elke tuin,
•    De praktische handleiding voor bodemstaalname,
•    Een staalzakje voor het bodemstaal,
•    Een omslag waarmee u het staal opstuurt naar Bodemkundige Dienst.

Hoe ga ik te werk?
Maar hoe begin je eraan? Eerst neem je de handleiding door waarin stap voor stap beschreven staat hoe je een staal afneemt. Vervolgens neem je de bodemstaal. Ten slotte stuur je het staal, dat je in het bijhorende staalzakje verzamelt, naar de Bodemkundige Dienst: zij doen de rest. In hun laboratorium onderzoeken ze het staal op de zuurtegraad, de grondsoort, het humusgehalte en de aanwezigheid van diverse voedingselementen. Zo komen ze met andere woorden te weten hoe arm of rijk de bodem precies is. 

Het verslag
Ongeveer twee weken later krijg je een onderzoeksverslag waarin de resultaten vermeld staan. Naast het laboresultaat geeft de Bodemkundige Dienst een streefgetal mee, zodat je in één oogopslag ziet aan welke voedingsstoffen er een reserve of tekort is in de bodem. Indien ze onevenwicht in de verhoudingen tussen de diverse voedingsstoffen opmerken, melden zij dit ook in het rapport. Daarnaast krijg je een gedetailleerd en professioneel bemestingsadvies voor de komende drie jaar en een heleboel gratis tips op maat van het bodemonderzoek van je eigen tuin. 

Dankzij een bodemonderzoek kan je dus heel wat over jouw tuin te weten komen en daar in de toekomst op inspelen. Want hoe beter je je tuin kent, hoe beter je hem zal kunnen onderhouden. Interesse? De tuindoos is beschikbaar op onze webshop. 

Veel succes!

  Aurore     19-04-2017 12:08     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Online tuinwinkel van een gepassioneerde tuinarchitecte en tuinliefhebster met groene vingers. Out of the box ideeën om van je tuin een thuis te maken of om de tuin in huis te brengen.

Contact

Green in a Box
Heidelbergstraat 44
8210 Zedelgem
België
BE0825428230
 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.