Verzendkosten België & Nederland : €7,95 | Verzendkosten Luxemburg, Frankrijk, Duitsland: €9,95 | Gratis verzending vanaf €75,00
nl fr
0
Winkelwagen
€ 0,00
Actueel: hortensia's en de lentevorst

Beste tuinliefhebber

Droefheid alom toen we vorige week onze dagelijkse wandeling door de tuin maakten: onze Hydrangea’s, in de volksmond beter gekend als "Hortensia’s", waren bevroren door de vorst. Door het wispelturige weer heeft het milde weer van het vroege voorjaar plaatsgemaakt voor vriestemperaturen in de ochtend, en dat heeft kwalijke gevolgen voor onze hortensia’s.
 
Waarom schade in april, maar niet in januari?
Hydrangea’s bestaan ​​in vele vormen en zijn in het algemeen bestand tegen vorst. Planten die in winterrust zijn, zijn namelijk bestand tegen de kou en de vorst. Dit jaar zorgden de milde temperaturen van de vroege lente er echter voor dat de stengels en bladeren zich al snel ontwikkelden. Deze nog zachte en kwetsbare stengels en bladeren zijn helaas nog niet zo sterk, en bezweken dan ook door de plotse koude ochtendtemperaturen.

Maar: geen paniek
Hoewel de jonge scheuten van de planten – en de uiteinden in het bijzonder – bevroren waren, heeft de rest van de plant in de meeste gevallen geen schade opgelopen. De beschadigde delen zijn dan wel verloren, maar de plant zal nieuwe scheuten vormen en uiteindelijk herstellen. Wat de bloemen betreft, hangt de bloei af van de cultivar: sommige hortensia’s zullen ondanks de schade dit jaar normaal bloeien, terwijl andere de bloei een jaartje zullen uitstellen.
 
Wat moet je doen?
Eén sleutelwoord: wachten! Begin niet meteen te snoeien, maar laat de plant verder ontluiken. Eenmaal de plant wat verder gegroeid is, zal duidelijk worden welke delen gesnoeid moeten worden. Blijf echter alert voor de ontwikkeling van ziektes: de beschadigde delen zijn vatbaarder voor infecties. 
 
Tot ziens!

  Aurore     25-04-2017 21:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Over ons

Online tuinwinkel van een gepassioneerde tuinarchitecte en tuinliefhebster met groene vingers. Out of the box ideeën om van je tuin een thuis te maken of om de tuin in huis te brengen.

Contact

Green in a Box
Heidelbergstraat 44
8210 Zedelgem
België
BE0825428230
 

Inschrijven voor de nieuwsbrief
Aanmelden
Alle bedragen zijn inclusief BTW

Powered by CCV Shop

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.